Adres: Landegemstraat 4 – 9031 Drongen (Gent)
Telefoon: + 32 9 282 94 10
E-mail: info@rad.eu
Website: http://www.rad.eu

Ten dienste van de motorrijder en motorrijdster!

 

RAD nv werd opgericht in 1981. De oprichter, André De Meyer – zelf motorrijder sinds 1968 – had toen reeds zijn sporen verdiend aan de wieg van de Yamaha activiteiten in België.

RAD startte met de verdeling van Amerikaanse “Vetter” kuipen en Canadese “Triangle” pakdragers. Door het toevoegen van duizend-en-één motorfietsproducten groeide het bedrijf vrij snel. En nadat wij eerst op verschillende plaatsen in het Gentse gevestigd waren, werd in 1989 onze huidige site op het industrieterrein in Drongen gebouwd. Toen ging de bal pas goed aan het rollen…
In 1995 werd het gebouw aanzienlijk uitgebreid en beslaat momenteel ruim 4.000m2!

Tevens waren we, sinds 1983, de grondleggers van de Kawasaki Small Engines ontwikkelingen in Europa, met toepassingen in verschillende sectoren en dit tot 1996, het jaar waarin de Kawasaki-Groep zelf deze activiteiten overnam.

Daarnaast waren we invoerder van Aprilia motorfietsen en scooters, tot de overname van Aprillia door de Piaggio Group, eind 2004, nadat Aprilia zelf in financiële problemen terecht kwam.

Vandaag is RAD nog steeds bijzonder actief in de motorfietsbranche.

We verdelen een waaier aan bekende en minder bekende merken.

In de kledij en helmen afdeling: IXS, Held, Modeka, Roleff, IXON, LS2, Sidi, Shoei, Schuberth, Daytona, Shark, Germas, Falco, …

In de accessoires afdeling, vinden we merken zoals : Givi, HWH, Abus, Chaft, Highway Hawk, Afam, Nitro, S100, Tomtom, Acebikes, Champion, Eurol, …

Om de verdeling van de kledij en accessoires verder te ondersteunen, zijn er momenteel 9 RAD-winkels met een gemiddelde oppervlakte van ruim 1000m2 (uitgezonderd Hoei). Zonder twijfel vindt iedere motorrijd(st)er er dus wat hij (zij) zoekt.

In 2005 werd een efficiënte RAD-webwinkel opgestart.

RAD behoort tot de marktleiders in de motorfietssector in België. Ongeveer 40 voltijdse en een 20-tal deeltijdse medewerkers staan iedere dag ten dienste van onze klanten! In onze magazijnen zijn momenteel ruim 35 000 verschillende soorten artikels gestockeerd. Deze worden dank zij een up-to-date logistieke ondersteuning dagelijks naar verscheidene streken in Europa verstuurd.

In 2010 breidden we ons hoofdmagazijn in Drongen uit met 1200m².

De motorrijder en motorrijdster… de toekomst!

 

Ook morgen gaat RAD verder op zoek om uw hobby, het motorrijden, een grotere meerwaarde te bieden, door:

  • Het continu verder zoeken naar uitstekende producten met een ideale prijs/kwaliteit verhouding.
  • Een prijsgarantie zonder meer: hetzelfde product nergens in België goedkoper! Indien dit niet het geval is, betalen we graag het prijsverschil terug!
  • Onze RAD-winkels nog beter uit te rusten. U, als bezoeker, de kans geven om op een ontspannende manier te genieten van de zee aan producten en de bron aan informatie.
  • Onze internet site te optimaliseren. Met het oog vooral op de prijs-, product- en stockinformatie per artikel en per RAD-winkel!
  • Onze medewerkers nog beter op te leiden. Het is immers niet voldoende onze motorrijders enkel te bedienen, we willen er ook in slagen net dat ietsje meer te bieden! Naast efficiëntie en kwaliteit dragen we dus ook klantentevredenheid hoog in het vaandel. Iedere dag gaan we de uitdaging aan.

Verleden, heden en toekomst : ten dienste van U !