Dat ondernemers ook op sociaal vlak toppers zijn, is eerder een understatement. Dat wordt dezer dagen nog eens bewezen door Joost Callens, CEO van het bouwbedrijf Durabrik.  Met zijn sociaal project ‘Toontjeshuis’ wil hij een specifieke thematiek onder de aandacht brengen: het gebrek aan huisvesting voor mensen met een beperking.

Wie zal er voor Toon zorgen als ik er niet meer ben?“. Met deze vraag in het achterhoofd werd ‘Toontjeshuis’ geboren. In samenwerking met een aantal zorgpartners biedt Joost Callens, papa van Toon en CEO van Durabrik Bouwbedrijven, met Toontjeshuis een antwoord op het nijpende tekort aan aangepaste huisvesting voor volwassenen met een beperking. “Er is een enorme nood aan plekken waar volwassenen met een beperking mits een goede omkadering kunnen samenleven”, vindt Callens. “Toontjeshuis kan voor hen een oplossing bieden, nu en in de toekomst.”

Naast huisvesting, biedt Toontjeshuis ook zorg en ondersteuning. Hiervoor wordt samengewerkt met lokale zorgpartners. Bovendien behoudt elk Toontjeshuis zijn eigen zelfstandigheid en komt er een host, die zorgt voor de dagdagelijkse werking en de lokale verbinding. Met al een aantal projecten in het vooruitzicht start binnenkort de bouw van een eerste Toontjeshuis in De Haan. Deze week, op 13 september, wordt op een kick-off van Toontjeshuis de toekomst van deze sociale onderneming voorgesteld op de hoofdzetel van Durabrik. Joost Callens? Een CEO die een diepe buiging verdient.
Ook u kan uw steentje bijdragen voor de verdere ontwikkeling en bouw van Toontjeshuizen. Hoe dit in zijn werk gaat lees je op de website van het project Toontjeshuis.
bron: www.madeinoostvlaanderen.be