ecopuur_foto1

Elektriciteit is in januari van dit jaar opnieuw fors gestegen. Ook het vooruitzicht in het najaar belooft niet veel beterschap. Een vergelijkende studie van de federale energieregulator (CREG) bevestigt dat de gemiddelde prijs sinds 2007 voor elektriciteit bij Belgische gezinnen met 20,78% gestegen.

Tot daar het minder goede nieuws. Het goede nieuws is dat je zelf ‘stop’ kunt zeggen tegen de klassieke energieleveranciers. Neem zelf het heft in handen en wek zelf je energie op met zonnepanelen. Niet enkel word je zo energieonafhankelijk, je haalt er ook nog eens een financieel rendement uit van 6% (inclusief netvergoeding).

 

Verlaagd btw-tarief voor woningen ouder dan 5 jaar
Er is nog een uitstekende reden om vandaag te kiezen voor zonnepanelen. Tot 31 december 2015 geldt het verlaagde btw-tarief van 6% op zonnepanelen voor wie een woning heeft die ouder is dan 5 jaar en dit jaar nog beslist. Vanaf 2016 geldt dat tarief pas voor woningen van minstens 10 jaar! Interesse? Een energievakman berekent voor jou een scherp voorstel.

 

Energievakmannen

ecopuur_foto2Zonnepanelen is maar een deel van de kernactiviteiten van EcoPuur. Bij EcoPuur maak je kennis met energievakmannen die als energie-aannemer je hele verbruik in kaart brengen. EcoPuur tracht in de eerste plaats je energieverbruik terug te dringen door de buitenschil van je woning te isoleren. Nadien kijken we welke energie nog nodig is om je verbruik te dekken.

“Wie investeert in duurzame energie kiest niet enkel voor een onafhankelijke en betrouwbare energiebron, maar ook voor een veilig en sterke belegging.” – Wim Vriesacker, directeur EcoPuur

Kwalitatieve zonnepanelenecopuur_foto3

Bij EcoPuur kies je ook voor kwalitatieve zonnepanelen. Zo is er recent een nieuw type zonnepaneel toegevoegd aan het assortiment: Duitse zonnepanelen van het merk Bauer. EcoPuur kiest voor twee uitvoeringen. Eerst is er een  standaardpaneel van 260 wattpiek. Het heeft een grijs kader, blauwe cellen en een witte achtergrond. Een tweede variant is het full black paneel van 275  wattpiek met mono zwarte cellen. Interessant voor wie een esthetische
meerwaarde wil koppelen aan een hoger vermogen.

 

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

  • Gratis elektriciteit van een onuitputtelijke bron
  • Hoog rendement gedurende 20 à 25 jaar
  • De mogelijkheid om uit te breiden
  • Forse besparing op je elektriciteitsfactuur
  • Onafhankelijk van energieleverancier

 

Rendabel zonder subsidies4ecopuur_foto3
En die subsidies?, hoor ik je denken. Die zijn overbodig geworden. De technologie in zonnepanelen heeft de afgelopen jaren een stevige injectie gekregen: zowel het rendement, de kwaliteit als de opbrengst zijn op 5 jaar fors toegenomen.

Ontdek nu de voordelige zonnepaneelpaketten van EcoPuur. Voor elk vermogen, voor elk budget. Vraag je gratis offerte aan. Of maak een afspraak met een energievakman.