wegen en verkeer

Het einde van de werken op de B401 is in zicht! Ten laatste op maandag 17 november, voor de ochtendspits, gaan alle rijstroken op de fly-over open voor verkeer. Voor het zover is, gaat het centrale deel van het viaduct dat naar het Zuidpark loopt, nog even dicht voor afwerkingen.


Van 12 tot en met 16 november zal alle verkeer via het kruispunt met de stadsring moeten rijden. Oprijden van of afrijden naar het Zuidpark zal niet mogelijk zijn. Tijdens de spitsuren zal dit voor extra hinder zorgen.

Alle werkzaamheden bovenaan het viaduct zijn op 16 november volledig afgerond. Tot eind november werkt de aannemer wel nog onderaan het viaduct. Hiervoor zal er af en toe een rijstrook onder het viaduct ingenomen worden. De werken gebeuren enkel buiten de spitsuren en zullen zo goed als geen hinder veroorzaken voor het verkeer.

Alle info over de fasering, verkeerssituatie en omleidingen vindt u op www.wegenenverkeer.be/B401. Alle info over de andere werven in Gent, alternatieve vervoersmodi en alternatieve routes om naar Gent te rijden, zijn gebundeld op www.buzzgent.be en www.gent.be/verkeer.