wegenwerken

 

Op vrijdag 31 oktober, voor de ochtendspits, gaat de afrit Ledeberg van de B401 naar de stadsring en Ledeberg terug open voor het verkeer. De grootste verkeershinder is hiermee voorbij.

Laatste fase van de werken

Op 31 oktober start ook de laatste fase van de werken op de B401. Hierbij zal de hinder beperkt zijn. Op het centrale gedeelte tot het Zuidpark blijft één rijstrook open in elke richting.

Enkel in de tweede week van november, meer bepaald van 12 tot 16 november, wordt het centrale deel van het viaduct afgesloten voor het verkeer. Dit is noodzakelijk om de centrale barrier en de verlichtingspalen te plaatsen.

Tegen half november zal ook deze fase voorbij zijn en kan opnieuw gebruik worden gemaakt van de volledige capaciteit van de B401. Bij slecht weer kan de planning wijzigen.

Op- en afritten Gentbrugge (E17) eind november terug open

Sinds 8 oktober zijn alle op- en afritten van de E17 van en naar de N9 dicht. Enkel de pas aangelegde bypass van de N9 (staduitwaarts) naar de E17 richting Kortrijk is open. Ook deze situatie zal tegen eind november opgelost zijn.

Alle info over de andere werven in Gent, alternatieve vervoersmodi en alternatieve routes om naar Gent te rijden, zijn gebundeld op www.buzzgent.be en www.gent.be/verkeer.