SODA

Het TSO/BSO herwaarderen door meer in te zetten op attitudevorming. Dat was het ambitieus plan van een leerkracht  op het KTA MoBi. Op deze manier willen we meer jongeren (en hun ouders) enthousiast maken om voor deze richtingen, die vaak leiden tot knelpuntberoepen, te kiezen. Dit project kreeg de naam: “het SODA-attest*”.

Het SODA-attest dient als beloning voor jongeren met een positieve attitude in het technisch en beroepsonderwijs. SODA staat voor Stiptheid, Orde, Discipline en een professionele Attitude. De beloning zal bestaan uit een grote keuze aan leuke/leerrijke vakantiejobs, stageplaatsen, weekendwerk en vaste jobs. Die kunnen de leerlingen zoeken via onze website www.sodajobs.be. De bedoeling is een positieve attitude in het TSO en BSO te stimuleren en op die manier het niveau te verhogen.

Mocht u tijd genoeg hebben dan leest u alles in de Visie. Voor een kort filmpje surf naar https://www.youtube.com/watch?v=5EaNvIrkS8I. Voor de huidige stand van zaken leest u best de brief “samenwerking + STAVAZA SODA.pdf”  in bijlage. Voor meer info surf naar onze website www.sodajobs.be

Door de stormloop van scholen, die dit jaar instapten op het SODA-project (zie bijlage), kent vzw SODAjobs een ongekende groei! Ons doel was om met het SODA-project dit jaar uit te breiden naar minstens 10 scholen, op dit moment hebben 17 scholen zich ingeschreven om dit jaar het SODA-attest uit te reiken en hebben al meer dan 44 scholen contact gezocht met ons. De sterke groei van SODA-jobs geeft niet alleen de leerlingen, maar ook de bedrijven heel wat kansen om de juiste match te vinden tussen een openstaande functie en een gemotiveerde werkkracht.

Bedrijven kunnen zich altijd gratis registreren en vacatures plaatsen op onze website.

Om de verschillende sponsortarieven te kennen houden wij rekening met het aantal medewerkers en het aantal scholen die dit jaar het SODA-attest uitreiken. Mogen wij weten hoeveel medewerkers jullie bedrijf telt?

SODA1

 

Eenmaal een tarief afgesproken is, blijft een bedrijf jaarlijks dit tarief betalen tenzij er een wijziging wordt doorgevoerd.

Indien jullie akkoord gaan met een bepaald tarief mag u al het contract in bijlage invullen en doorsturen.

Mochten jullie erover denken pas volgend schooljaar (2015-2016) in te stappen dan zullen de vaste jaarlijkse tarieven hoger liggen. Gaan we ervan uit dat alle 44 scholen, die zich nu reeds hebben aangemeld, ingestapt zijn in het project, dan stijgen de tarieven evenredig met het aantal scholen.

SODA2

 

Verdere documentatie: