wegenwerken

De werken aan de B401  wisselen binnenkort van fase. Op 22 september gaat de B401 (flyover van E17 naar het Zuidpark) deels terug open en kan het verkeer rechtstreeks naar het Zuid rijden. De hinder is hiermee echter niet achter de rug. Op de werf van de Brusselsesteenweg in Gentbrugge gaan vanaf 8 oktober immers de op- en afritten van de E17 van en naar de Brusselsesteenweg dicht. Daardoor verwachten we dat de verkeershinder in het zuiden van Gent nog zeker tot eind oktober blijft aanhouden. Het blijft dus uiterst belangrijk dat u uw inspanningen om anders naar Gent te komen blijft verderzetten.

Verkeerssituatie vanaf 22 september

Verkeersituatie B401

Op 22 september gaat het centrale gedeelte van de flyover naar het Zuidpark open voor verkeer. Er is één rijstrook open in elke richting.
Tot begin november gaat de B401 in verschillende stappen verder open voor het verkeer:

  • 29 september: De oprit van de stadsring naar de B401 (richting E17 en E40) gaat open.
  • Tweede helft oktober: De afrit van de B401 naar de stadsring (afrit Ledeberg) gaat open.
  • Begin november: einde van de werken, B401 gaat volledig open

 

verkeerssituatie vanaf 22 september

Drukwerk

Verkeerssituatie vanaf 29 september

Drukwerk

Opgelet: filevorming aan afrit Gentbrugge (E17)

Om gevaarlijke files op de E17 ter hoogte van de afrit Gentbrugge te vermijden, vragen we met aandrang om gebruik te maken van de alternatieven via R4 en afrit Melle naar N9. Je bereikt de afrit Melle via afrit Merelbeke van de E40 naar de R4 of via afrit Destelbergen op de E17.

Verkeerssituatie vanaf 8 oktober

Verkeerssituatie aan complex Gentbrugge van E17
Op 8 oktober start de volgende fase en wijzigt de werfzone op de Brusselsesteenweg in Gentbrugge. Vanaf dan werkt de aannemer staduitwaarts van het kruispunt van de N9 met de Land Van Rodelaan tot het kruispunt van de N9 met de Braemstraat. Alle op- en afritten van de E17 van en naar de N9 gaan dicht. Enkel de pas aangelegde bypass van de N9 (staduitwaarts) naar de E17 richting Kortrijk blijft open. Hierdoor zal de drukte op de B401 veel groter zijn.

Opgelet: afrijden aan B401 nog moeizaam tot tweede helft oktober

  • Op 8 oktober is verkeer mogelijk op het centrale deel naar het Zuidpark. Ook de oprit van de stadsring naar de B401 richting E17 en E40 is open.
  • In de tweede helft van oktober zal ook de afrit Ledeberg (B401 naar stadsring R40) opgesteld worden voor het verkeer.

 

Verkeerssituatie vanaf 8 oktober

Drukwerk

Alle info over de fasering, verkeerssituatie en omleidingen vindt u op www.wegenenverkeer.be/B401 en www.brusselsesteenweg.be.

Verwachte verkeershinder en alternatieven

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht vanaf 8 oktober opnieuw een piek in de verkeerhinder, zeker voor wie de stad wil inrijden. Het is dus zeer belangrijk dat mensen hun inspanningen om ‘anders naar Gent’ te komen blijven verderzetten. Alle info de andere werven in Gent, alternatieve vervoersmodi en alternatieve routes om naar Gent te rijden, zijn gebundeld op www.buzzgent.be en www.gent.be/verkeer.