wegenwerken

U bent wellicht al op de hoogte van de wegenwerken die momenteel bezig zijn op belangrijke invalswegen naar Gent: het noodzakelijke onderhoud aan de B401 Gent Centrum (fly-over), de vernieuwing van de Brusselsesteenweg, de tramverlenging in Zwijnaarde en op de De Pintelaan-UZ. De komende twee maanden zullen er nieuwe fases in deze wegenwerken starten.

Dit zal een grote impact hebben, vooral vanaf 1 september, op het auto- en schoolverkeer dat via invalswegen in het zuiden en oosten van Gent de stad wil bereiken.

U, uw medewerkers, uw klanten kunnen hinder ondervinden door de werken en de omleidingen:

  • De afrit Gent Centrum (fly-over E17 naar Zuidpark en stadsring) blijft volledig afgesloten tot 22 september. Het verkeer wordt omgeleid via Oudenaardsesteenweg, Kortrijksesteenweg, R4 en Flanders Expo.
  • De afritten UZ en Gentbrugge worden afgeraden door werken op de Brusselsesteenweg en de De Pintelaan.

 

Daarom willen we u aanraden u goed te informeren voor 1 september, en als het kan “Anders naar Gent” te komen. De fiets of het openbaar vervoer kunnen een alternatief bieden.

U vindt meer informatie over de wegenwerken en de mogelijke alternatieven op de website van www.buzzgent.be. Meer info: Provincie Oost-Vlaanderen, Koen Vande Sompele, tel. 0496 222 951, info@buzzgent.be