Agentschap Wegen en Verkeer

Oost-Vlaanderen

 

 wegenwerken

 

De heraanleg van de B401 zit op schema. Op dinsdag 24 juni start de volgende fase van de werken. Vanaf dan gaat de B401 volledig dicht tussen de op- en afritten naar de stadsring en het Zuidpark. Deze fase zal tot 27 juli duren. Er wordt 7 dagen op 7 gewerkt om de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk te houden. In deze en de volgende fase van de werken is de impact op het verkeer groter: blijf dus anders naar Gent komen en informeer je op www.buzzgent.be.

Verkeerssituatie
In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 juni worden de signalisatie en markeringen op het
viaduct aangepast. Vanaf 24 juni, voor de ochtendspits, gaat de nieuwe verkeerssituatie in voege. Vanaf dan is het laatste stuk van de B401, tussen de op- en afritten van en naar de stadsring en het Zuidpark afgesloten voor het verkeer. Op- en afrijden moet vanaf dan via de stadsring (Sint-Lievenslaan).

 

 

B401_Fase2_C_small

 

Veiligheid
Het huidige viaduct is in slechte staat. Door de trillingen van de opbraakwerken kan ook beton loskomen aan de onderzijde van het viaduct. Dit wordt nauwgezet in de gaten gehouden. Bij het minste risico worden delen van de wegen onder de B401 tijdelijk afgesloten. Om de hinder voor het verkeer te beperken, worden deze werken vooral ’s avonds uitgevoerd.

 

Blijf anders naar Gent komen
De sensibiliseringscampagne ‘Kom anders naar Gent’ werpt vruchten af. Veel mensen kiezen voor alternatieven en de grote verkeershinder aan de B401 bleef uit. In deze en de volgende fase van de werken is de impact op het verkeer groter. Het blijft dus belangrijk om voor alternatieven te kiezen. Alle info  is gebundeld op  www.buzzgent.be.

 

Meer informatie betreffende de fasering van de wegenwerken vindt u hier.